Fritid i kajakk

Velkommen til fritidikajakk.no 🙂

En impulsiv tanke ble plutselig til en blogg – og her er mitt aller første innlegg 🙂

Har du enda ikke prøvd å padle kajakk? Da vet du heller ikke hva du går glipp av! Kanskje tenker du som jeg gjorde for noen år siden: Det der med kajakk er litt skummelt. Det ser litt nifst ut å «sitte fast» i en ustødig båt og hva med eskimorullen? Jeg kan foreløpig bare 1/2-parten av eskimorullen og beundrer de som gjør den lekende lett, men mitt fokus er å ha det kjekt på min måte, ikke nødvendigvis å gjøre alt det «tøffeste». Med fokus på trygg og sikker padling nyter jeg min nye fritidsinteresse 🙂

For å ta det helt fra starten: For 8-9 år siden foreslo min samboer at vi skulle ta en padle-tur i Telemarkskanalen. Valget falt på kano selv om han gjerne kunne tenke seg å prøve kajakk. For meg var DET helt uaktuelt. En liten trang båt, som kunne velte for et godt ord, og der jeg kunne bli hengende fast opp-ned? For ikke å snakke om når vi ble passert av andre båter, hekkbølger, gjennom sluser osv? Hva med alt vi skulle ha med av bagasje? vi skulle også ha med en sønn på 13 år, så nei takk! I hvert fall ikke uten opplæring først. Vi leide kano og hadde en flott tur, men det der med kajakk hadde lagt seg i bakhodet mitt.

Da jeg noen år senere tilfeldigvis ble sittende ved siden av daværende leder i Stavanger Kajakklubb på et møte i idrettsrådet i Stavanger var det gjort. Noe skal man jo snakke med fremmede om og denne lederen strålte av entusiasme og glede over idretten sin. Jeg spurte om de tilfeldigvis arrangerte kurs? Samme kveld logget jeg meg inn på nettsiden deres, meldte både meg og samboer inn i klubben og booket plass på det første kurset deres den sesongen. Min kjære ble litt overrasket, men det gikk ikke mange dagene før vi begge satt og søkte på forskjellige kajakktyper og utstyr på nettet.

En uke før vi skulle på kurs og for min del en uke før jeg i det hele tatt skulle sette meg i en kajakk på vannet for aller første gang, kjørte vi hjem med to splitter nye kajakker på taket, årer, spruttrekk og redningsutstyr helt etter boka – i hvert fall i følge de hjelpsomme ekspeditøren, som stod på overtid og hjalp oss med å få båtene på taket 😀

Nå var det ingen vei tilbake, vi måtte jo nesten like å padle nå…

You may also like...

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *