Laks med grønnsaker og linser

Laks med grønnsaker og linser

  • 150-250 g laks pr person
  • ½ appelsin uten skall og hinner
  • ¼ rød chili i skiver eller finhakket
  • Salt og pepper

Appelsinen skrelles og skives (skjær bort mest mulig av det hvite – det gjør maten bitter)

image007image008image006image009image005

Chili skjæres i skiver eller finhakkes

Legg noen skiver appelsin på et ark tykk aluminiumsfolie (smør gjerne med litt olje), ha på litt chili, legg på laks og topp med mer chili, salt og pepper. Pakk folien godt rundt slik at ikke appelsinsaften lekker ut og slukker bålet.

Stekes 9-12 min etter hvor varm grillen er. Åpne pakken forsiktig og sjekk om laksen er jevnt rosa gjennom

 

Grønnsaker og linserimage010

½ pk kokte røde eller grønne linser i lake (skylles før bruk)

1-2 stilker grønnkål – hakkes grovt

2 tynne asparges eller en tykk som deles på langs og kuttes i 2 cm biter

1 liten gulrot i tynne skiver

¼ rød paprika – skjæres i biter

1 vårløk – skjæres i skiver/biter

Smør et stykke aluminiumsfolie med olje og legg på grønnsaker og linser. Hell over litt god olje, salt og pepper etter smak

Pakk grønnsakene godt inn og legg dem på grillen et par minutter etter laksen.

Tøm grønnsaksblandingen på en tallerken og legg laksen forsiktig oppå. Topp gjerne med litt rømme eller søt chilisaus om du har.

You may also like...

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *