Snart klar for ferie med kajakk,

men før det – noen smakebiter fra ferien i fjor (eller for-fjor kanskje)

Sommeren 2013

Kanskje jeg skal begynne med sommeren 2012 forresten? Helgeland er et område, som av veldig mange padlere omtales som noe av det flotteste vi har i Norge, og vi tenkte at det skulle være målet for ferieturen 2012. Etter en uke på et landsted nord for Bergen (med innlagt padling for å fiske og å hente krabbeteiner) la vi kajakkene på taket av bilen og satte kursen nordover. Vi gjorde som vi pleier, kjørte på de minst trafikkerte veiene og så langt ut mot kysten som det var mulig å komme, men vi kom aldri frem til Helgeland til tross for at vi hadde 3 uker til disposisjon. Hele kysten er jo så full av fantastiske steder å sette ut kajakkene og vi fikk mange flotte opplevelser underveis. Friheten som det gir å ha med telt og egen båt gir muligheter vi ikke har tenkt på tidligere.

Selja er en av de flotte øyene langs kysten som stod på listen over ting vi gjerne ville se på veien nordover, men da vi kom fram til Selje og brygga der turistbåten går fra, var dagens siste avgang gått for 5 minutter siden… Så i stedet fro å suse utover med motorbåt i et kvarter, ble det en nydelig padletur rundt hele øya Selja og med god tid i land for å beundre klosteret og gå rundt i området: Sagnet vil ha det til at ei irsk kongsdatter strandet her i 960-årene, på flukt fra et giftermål med en vill og gudløs vikinghøvding. Sunniva led til slutt matyrdøden på denne fantastisk grønne øya; Selja.

 

 

 

 

 

 

 

Bilder fra Rebnor, Selja og Nærøyfjorden

Vel, vi kom ikke fram til Helgeland, men hadde flotte opplevelser langs kysten helt nord til Ålesund. Grå værmeldinger og mye vind fikk oss til å snu, og det ble noen sykkelturer i innlandet før vi avsluttet med en padletur i Nærøyfjorden.

You may also like...

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *